galaxy note 8

Samsung Galaxy Note 8

De nieuwe Samsung Galaxy Note 8 komt later deze maand uit. De high-end smartphone ziet er erg goed uit en beschikt over flink wat rekenkracht. Daarbij komt de prettig werkende S Pen, waar de Note serie bekend om staat. Toch denk ik dat het toestel voor de meeste consumenten geen goede aankoop is.

Samsung wil natuurlijk, na het terugroepen van de Note 7, een goed product op de markt zetten. Het Koreaanse bedrijf heeft inmiddels een streng systeem ingevoerd, waarbij de accu’s goed worden gecontroleerd.

Met de voorgaande smartphones uit de Note serie bracht Samsung steeds iets revolutionairs uit. De Note 7 had bijvoorbeeld de irisscanner van de S8 serie al. De grootste verandering is nu dat er twee camera’s op de telefoon. Hiermee kan een mooi focuseffect worden gecreëerd, wat bij gewone smartphone camera’s niet kan. Deze functie was eerder al te zien op bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus.

Dubbele camera op Note 8

De dubbele camera werkt goed en de kwaliteit van de foto’s ziet er erg mooi uit. Net als andere telefoons met een dubbele camera, is het mogelijk om goede portretfoto’s te maken. Het schakelen tussen de camera’s werkt eenvoudig. Een goede vergelijking tussen foto’s met bijvoorbeeld de iPhone 7 plus is echter pas te maken wanneer de Note 8 uit is. Waarschijnlijk zullen vooral de foto’s met weinig licht er beter uit zien op de nieuwe Note. De tweede camera heeft namelijk een grotere lensopening.

De vingerscan zit op een iets andere plaats dan bij de S8 serie. Bij de S8 zit de scan vlak bij de camera en daardoor kan het zijn dat er vlekken op de lens komen door het plaatsen van je vinger. De afstand tussen de scan en de camera is nu groter. Toch is de plek niet optimaal, omdat de scan voor mensen met kleinere handen lastig te bereiken is.

Wanneer er een vergelijking tussen de S8+ en Note 8 wordt gemaakt, zijn er veel overeenkomsten te zien. De Note is wat hoekiger, maar de telefoon zijn bijna even groot. Het scherm van de Note 8 is met 6,3″ net 0,1″ groter dan zijn voorganger. De resolutie van beide schermen is hetzelfde en de Note heeft ook weer een prachtig Oled scherm.

Wat de Note serie speciaal maakt, is natuurlijk de S Pen. Met de handige stylus komen extra mogelijkheden, die vooral nuttig zijn voor bijvoorbeeld multitasken. Omdat het scherm vrij lang is, werken twee apps prima tegelijk. Ook met het grote werkgeheugen kan de telefoon prima meerdere apps samen laten draaien. Het is met App Pair ook mogelijk om in één keer twee apps te openen.

De S Pen en multitasken

De S Pen is hetzelfde als de stylus van de Note 7. Teken en schrijven voelt erg natuurlijk. Of de pen nuttig of goed is, hangt erg af van persoonlijke voorkeur. Ik vind het erg fijn werken, omdat ik het prettig vind dat het scherm niet wordt geblokkeerd door mijn vingers. Ook typ ik graag door te “swipen” in plaats van het gewone typen. Ik maak ook veel notities, wat met de pen goed werkt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om notities te maken, terwijl het scherm uit is.

Al met al denk ik dat de Note 8 een erg goede smartphone is, met flink wat rekenkracht en een erg mooi scherm. Toch gaf ik in de eerste alinea aan, dat ik weinig mensen zou aanraden om het toestel te kopen. De S8+ of de S8 zijn voor de meeste mensen een betere keus. De Note 8 gaat 999 euro kosten. De S8+ is bij verschillende winkels verkrijgbaar voor 699 euro en de S8 is nog eens 100 euro goedkoper. De vraag is dus of je de S Pen en tweede camera 300 euro extra waard vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *