Peugeot 3008

Peugeot 3008- de auto van het jaar

Peugeot 3008 is de auto van het jaar geworden. Voor de prijs “auto van het jaar 2017” streden 7 genomineerden automerken mee voor de titel. In deze wedstrijd waren vijf Europese automerken kandidaat voor de titel. Dit waren: De Alfa Romeo Giulia, de Citro├źn C3, de Mercedes E-klasse, de Volvo S90/V90 en dus de Preugeot 3008. Daarnaast streden nog twee Japanse merken mee voor te titel, de Nissan Micra en de Toyota C-HR.

Peugeot 3008 wint met ruim verschil

De Peugeot 3008 kreeg 319 punten van de jury en werd hiermee eerste. De Alfa Romeo Giulia werd hiermee verslagen. Deze auto kreeg 296 punten van de jury. Het was lange tijd erg spannend en beide auto’s gingen nek-aan-nek. Maar Peugeot wist uiteindelijk met afstand de overwinning over streep te trekken.

Er speelde meerdere aspecten mee, bij het bepalen van de winnaar. Dit zijn aspecten geweest die ook belangrijk zijn voor consumenten. Denk bijvoorbeeld aan innovatie, prijs/kwaliteitsverhouding en veiligheid.

Goeie punten

De auto rijd allereerst heerlijk over de weg en is veilig in alle opzichten. De auto is erg modern en de veiligheidssystemen zijn dan ook van het hoogste niveau. Maar het grootste voordeel van de auto is toch wel het comfort. De stoel zit erg lekker en je zit erg hoog. Hierdoor kijk je goed uit over de weg, dit geeft ook deels het veilige gevoel. Daarnaast zijn de stoelen ook verwarmd, dit heerlijk in de koude wintermaanden. De auto is erg ruim zowel achterin als de kofferbak. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken en dat maakt de rijervaring alles behalve vermoeiend. Hij is dan ook erg goed geschikt voor lange reizen.

Dat de auto zo lekker rijd komt vooral door de goede remmen en lekkere schakelbak. Ten slotte spreekt het interieur erg aan.

Negatieve punten

Negatieve punten is zwaar uitgedrukt. De auto heeft wat kleine kenmerken, maar over-all is het een top wagen. De auto heeft bijvoorbeeld geen USB-aansluiting. Deze had ik toch graag terug gezien. Daarnaast zijn er geen navigatie updates en de audio voorzieningen hadden wat mij betreft wat beter kunnen zijn. Maar al met al is het een toppertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *