Huawei P10

Huawei P10 review

De Huawei P10 is de opvolger van P9 van vorig jaar. De P9 stond bekend om zijn kwalitatief sterke dubbele camera van Leica. De camera is er ook dit jaar weer op voorruit gegaan. Beide camera’s hadden vorig jaar nog beide een twaalf megapixelsensor. Dit jaar heeft de tweede camera een twintig megapixel- monochrome sensor. De voorzijde van het toestel is uitgerust met een ultra breedhoekcamera van acht megapixel. Dit helpt bij het maken van kwalitatief sterke groepsselfies.

Het scherm

De Huawei P10 is naast de standaard kleuren: goud, zwart, zilver en ros├ęgoud, nu ook verkrijgbaar in het blauw en in het groen. In de vormgeving is de telefoon wat meer gaan lijken op de iPhone. Zo zit de vingerafdruk scanner nu aan de voorkant van de telefoon. Ook heeft de telefoon een schermgrootte van 5,1 inch en is hij 7mm dik. Al met al is het een mooi uitziende telefoon.

Het gevoel

De telefoon is er op het gebied van snelheid ook op voorruit gegaan. De software is overzichtelijker en werkt sneller dan bij zijn voorganger. Op dit gebied kan hij prima concurreren met de grootste spelers: Samsung en iPhone. Daarbij komt dat hij een stuk goedkoper is vergeleken met de zojuist genoemde merken. Het vorige model had soms moeite met het volhouden van een hele dag, wat betreft accuduur. De P10 heeft dat niet en dit maakt het toch wel een mooie telefoon die de strijd aan kan gaan met de grote namen.

Wat wel mist, is waterdichtheid. Andere telefoons beschikken al langer over deze functie en het is dan ook vreemd dat Huawei hier niets mee doet.

Conclusie over de Huawei P10

Huawei is vooral verder gegaan met het verbeteren van de P9. Er zijn verder geen grote innovaties doorgekomen in de nieuwe telefoon. Aan de ene kant is dit jammer, maar aan de andere kant was de P9 al een top telefoon. Nu deze nog is verbeterd ook, zal de telefoon zeker goed vallen bij de gebruiker. Zoals gezegd is de telefoon een stuk goedkoper dan zijn concurrenten. Voor de goedkoopste prijs kunt u terecht bij Sicomputers, deze verkoopt hem voor 488 euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *