iPhone X

De presentatie van de nieuwe iPhone X

De nieuwe iPhone X wordt vanavond officieel gepresenteerd en zal meer dan 1000 euro gaan kosten. Dit is naar mijn mening een absurd hoog bedrag en de vraag is dan ook: is dit het wel waard?

IPhone X

Ondanks dat de telefoon nog niet is uitgekomen, gaat er al veel nieuws over in de rondte.  Zo zou het het meest spectaculaire toestel in jaren worden. Het toestel zal komen met keuze tussen drie verschillende opslagcapaciteiten: de 64GB, de 256 GB en de 528 GB versie. De telefoon krijgt een oled-display en Face-ID gezichtsherkenning. Daarnaast komt er een grote verandering in het design. Volgens A. Wokke van Tweakers zal het de grootste design verandering worden sinds jaren. Zo zal de hele voorzijde gaan bestaan uit touchscreen. Het uiterlijk van het toestel is al jaren een van iPhone’s sterkste punten. Veel mensen kopen het toestel ook voor het design, het gebruiksgemak en natuurlijk de coolfactor.

Augmented reality

Augmented reality, ook wel toegevoegde realiteit, zal beschikbaar worden op het toestel. De functie zorgt ervoor dat informatie kan worden toegevoegd aan het beeld dat te zien is door een camera. Met deze functie komen vele nieuwe mogelijkheden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je over straat loopt en om je heen kijkt met je camera in de hand. Waar je eerst slechts een winkelstraat zag, staat er nu informatie bij vermeld over de winkels in de straat. Al eerder faalde anderen op dit gebied, bijvoorbeeld de bril die Google eerder uitbracht. Er wordt verwacht dat Apple zal slagen.

Het is het niet waard

Apple’s eerste iPhone uitgebracht in 2007 was een groot revolutionaire product. Het goed werkende touchscreen scherm met de gebruiksvriendelijke interface was een groot succes. Maar tegenwoordig hebben Android toestellen een inhaalslag gemaakt en kan er zelfs gezegd worden dat ze voorlopen op een aantal specificaties. Zo is Samsung al jaren in het bezit van oled-schermen die ze zelf produceren en komt de iPhone nu pas met draadloos opladen. Al met al kan gezegd worden dat Apple geen onbetwiste leider meer is.

Zelfs de grootste fans van Apple beginnen te twijfelen aan het dure toestel. De vorige versies waren al aan de dure kant, maar de nieuwe iPhone X slaat alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *