sociale controle

Het persoonlijke alarm van Sociale Controle

Het bedrijf Sociale Controle is de verkoopkoper van een alarm systeem bedoeld voor kinderen en ouderen, dat probeert het gebrek aan sociale controle op te vangen. Het kleine apparaatje is voorzien van een GPS tracker. Hierdoor kan de bezitter van het systeem altijd worden opgespoord mocht dit nodig zijn. Door dit systeem kunnen ouders hun kinderen nu met een gerust hard buiten laten spelen. Het bedrijf speelt hiermee in op een verdwijnend fenomeen, namelijk sociale controle.

Waar sociale controle vroeger heel normaal was, wordt het nu veel gezien als bemoeizucht. De kinderen konden altijd vrij spelen in de buurt, want er was altijd wel een buurvrouw die een oogje in het zeil hield. Maar tegenwoordig is iedereen veel meer met zichzelf bezig en wordt er nog weinig naar een ander omgekeken. Zo hoor je steeds vaker dat er een bejaard persoon al weken dood in huis ligt voordat hij of zij wordt gevonden. Voor meer discussies over sociale controle.

Het alarm van Sociale Controle

Het apparaatje heeft de grote van een sleutel hanger en kan daarom gemakkelijk worden meegenomen. Op het alarm zit een grote SOS-knop. Wanneer hierop wordt gedrukt zal er contact worden gezocht met opgegeven contactpersonen of de alarmmeldkamer. Vervolgens zal ook de locatie worden doorgestuurd door middel van een Sms’je of door de APP.

In een samenleving waar sociale controle langzaam verdwijnt is dit een product dat het gat vult. Het alarmsysteem werkt goed en wordt ondersteund door een makkelijk te gebruiken APP. Ik zou dit product zeker aanraden. Ikzelf heb dit systeem aangeschaft voor mijn oma. Ze is slecht ter been en woont helemaal alleen. Ik vond dit maar een naar idee en ik maakte me dan ook vaak zorgen.

Het systeem heeft een goede batterij en gaat zo een week mee. In eerste instantie maakte ik mij ook zorgen om het feit dat wanneer mijn oma bijvoorbeeld een hartaanval zou krijgen, zij niet meer in staat is om op de SOS-knop te drukken. Maar gelukkig heeft het systeem valdetectie. Wanneer ze dan zou vallen dan zal het alarm automatisch worden doorgegeven.

 

4 thoughts on “Het persoonlijke alarm van Sociale Controle

  1. Mijn moeder maakt al jaren gebruik van het systeem van Sociale Controle. De werking is prima. Een mooie manier om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

  2. Fantastisch systeem. Sociale Controle bv is een zeer professioneel bedrijf met de focus op veiligheid voor ouderen. De Sociale Controle druppel werkt perfect naar behoren en kan worden afgestemd zoals je het wil.

  3. Mooi systeem, heb het in gebruik voor mijn moeder en kan er prima op vertrouwen. Dit Sociale Controle bedrijf is erg professioneel en scherpe dienstverlening. Als er iets is staan ze klaar. Service is goed en snel. Systeem functioneert prima naar behoren, zou het niet anders willen zien. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een dergelijke oplossing.

  4. Ik ben absoluut te spreken over een persoonlijk alarmsysteem van Sociale Controle. Het is een erg professioneel bedrijf met sneller service. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn de directe bereikbaar, hulp aan huis en technische ondersteuning waar nodig. Een alarmsysteem van Sociale Controle is de perfecte oplossing voor mensen die fungeren als mantelzorger of zelfs voor kinderen. Ook het motto “samen staan we sterk” is zeer van toepassing op de manier hoe de dienst wordt aangeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *