parijs

Parijs een van de mooiste steden in Europa

Een reis naar Parijs. Voor vele staat dat wel in de top vijf van steden die ze willen bezoeken. Voor mij gelde het zelfde en ik ben afgelopen zomer dan ook naar Parijs gevlogen. Van te voren heb ik veel onderzoek gedaan naar bezienswaardigheden, restaurants en musea. Ik wilde ervoor zorgen dat ik de meest complete Parijs ervaring zou meemaken.

Parijs in al haar schoonheid

Nummer 1 bezienswaardigheid in de stad is natuurlijk de Eiffeltoren. Dit is ook niet voor niets. Want het is adembenemend mooi om bovenin de Eiffeltoren uit te kijken over de stad. Tussen negen en elf uur is er een lichtshow te zien, deze duurt enkele minuten. Mijn tip is dan ook zeker om de Eiffeltoren te bewonderen wanneer hij verlicht is. Naast deze tip is het ook verstandig om ruim van te voren tickets te kopen. De wachtrijen zijn erg lang en deze kan je omzeilen door van te voren tickets te kopen.

Musea

Parijs kent een rijke en vooral kleurrijke geschiedenis. Wil je hier graag meer over te weten komen, bezoek dan eens de verschillende musea in Parijs. Iedereen denkt natuurlijk meteen aan het Louvre, maar er zijn nog een aantal musea die zeker niet kunnen ontbreken in het lijstje. Zoals Musée national du Moyen Âge, Musée Picasso en het Musée Rodin.

Maar dan ben je er nog lang niet. Parijs kent zoveel bezienswaardigheden dat het niet allemaal in een weekje te zien is. Wat ook niet kan ontbreken bij een vakantie in de stad is een bezoek aan de Notre Dame, een gigantische kerk in het centrum van Parijs.

Conclusie

Een reis naar Parijs is zeker iets dat jij een keer in jouw leven gedaan moet hebben. Het is wel erg prijzig, vooral wanneer jij alle bezienswaardigheden wilt bezoeken. Even op een terrasje zitten is al behoorlijk aan de prijzige kant. Ga er dus niet heen met een laag budget. Wel is het slim om goed te kijken waar jij kunt verblijven. De prijzen van het verblijf kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Tenslotte kan ik stellen dat ik niet genoeg had aan een week in de stad om alles te verkennen. Ik adviseer dan ook een verblijf van twee weken voor de ultieme ervaring!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *