Nintendo Switch

Deze maand komt Nintendo eindelijk met de nieuwe console, de  Nintendo Switch. De console verbreekt alle huidige verkooprecords van Nintendo in Japan, Zuid- en Noord-Amerika. Alhoewel de officiële cijfers nog niet naar buiten zijn gekomen blijkt de Switch overal al snel uitverkocht te zijn. Volgens een woordvoerder van Nintendo Benelux was dit zelfs de grootste Nintendo lancering ooit in de Benelux en werden er in het eerste weekend meer units verkocht dan van welk apparaat van Nintendo ooit.

De prijs van de Switch varieert tussen de €330 en €360. Wat opvalt aan de spelcomputer zijn de controllers. Naast het feit dat deze losgekoppeld kunnen worden is het ook mogelijk om deze te gebruiken al zijnde een WII motion controller. Het 6,2 inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels heeft verschillende touch functies.

Gebruikers moeten er echter rekening mee houden dat Nintendo zich al jaren niet meer focust op de specs van de games maar juist op de inhoud van de spellen en de gameplay. De console wordt uiteraard vergezeld door de nieuwe Zelda en Skyrim. Later in 2017 zullen er echter nog meer games verschijnen waaronder Super Smash Bros, Mario Kart 8 en Pokémon Stars.

Voordelen:

  • Vernieuwend
  • TV mode: 1080p@60fps

Nadelen:

  • Voortgang in games kan niet geback-upt worden (beperkte opslagruimte)
  • Geen virtual console games
  • Geen browser
  • Beperkte accuduur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *